top of page

Wat maakt de activiteiten
van
Hallo Buurt! Hallo Buur! zo bijzonder?

In Utrecht Noordoost bestaat dit initiatief al een aantal jaar. Elke vrijdag ontmoeten o.a. bewoners uit de wijk Voordorp elkaar daar op een vaste plek. Onder het genot van een “bakkie koffie” en veel gezelligheid worden dan activiteiten ondernomen. Men kan fysiek aan de slag en er worden ook diverse workshops en lezingen georganiseerd, want de hersenen moeten ook bewegen.

Ook is er is er ruimte voor allerlei (bord)spelletjes. Het is mede door de laagdrempelige manier waarop activiteiten worden aangeboden een succesvol initiatief.

Het verschil met andere activiteiten die er al zijn is dat de bewoners wekelijks op vaste locaties en tijden kunnen kiezen uit een divers aanbod aan activiteiten. En wil je alleen koffie, soep en een praatje maken dan kan dat ook. Wat we wel al hebben gemerkt is dat zien bewegen doet bewegen, dus voordat je het weet staat iemand dan toch met een klein groepje wat oefeningen te doen. Hoe mooi is dat?

Wegens het enorme succes van Hallo Buurt! Hallo Buur! in de wijken Voordorp en Wittevrouwen bieden we vergelijkbare activiteiten nu ook aan in de wijken Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd.

“Activiteiten zijn laagdrempelig, elke week is er een divers aanbod. Keuze genoeg!”

bottom of page